Site coolinaria.ro

Friptura de vitel cu oregano


Pentru sarbatori e bine sa folositi carne de vitel proaspata si nu congelata, iar feliile de friptura nu ar trebui sa aiba mai mult de 1 - 1,5 cm in grosime. Astfel veti putea si bate usor carnea pentru a o face mai moale si veti obtine si o grosime numai buna a feliilor de friptura taiate in lungul fibrei. In combinatie cu oregano, vitelul va avea un gust delicios, usor afrodisiac, si intru totul recomandat pentru sarbatori.

Friptura de vitel cu oregano

Ingrediente:
  • 500-600 grame carne de vitel necongelata
  • 30 mililitri ulei de gatit
  • sare si oregano dupa gust
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 1 ceapa medie
  • 1 rosie medie
Mod de preparare:
1 Taiati carnea in felii potrivite, de-a lungul fibrei sale, incercand sa obtineti o grosime de maximum 1,5 cm.
2 Bateti usor feliile de friptura pe ambele parti pentru a fragezi carnea.
3 Intr-o tigaie neaderenta, fara ulei, incinsa dinainte, prajiti timp de 3-4 minute fiecare felie de carne pe ambele parti. Daca o prajiti mai mult, friptura va fi mai tare, iar daca o prajiti cat trebuie veti obtine o friptura mai frageda.
4 Inainte de a servi, plasati friptura pe platou, adaugati sare si oregano dupa gust si turnati deasupra putin ulei de masline. Garnisiti cu rondele de ceapa si felii de rosie si presarati patrunjel verde pe deasupra.


Pofta buna!