Site coolinaria.ro

Homar la cuptor



Homar la cuptor

Ingrediente:
  • 2 cozi mai mari de homar
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/2 lingurita papricas
  • 1 lamaie feliata pentru ornat
  • sare si piper alb dupa gust
Mod de preparare:
1 Incalziti cuptorul la 145 de grade
2 Spalati cozile de homar cu grija, uscati-le si asezati-le apoi pe hartie de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau cu niste foarfeci de bucatarie taiati carapacea in lung fara a o sparge. Astfel veti putea deschide cu atentie interiorul ca sa presarati carnea cu cantitati egale de sare, piper, unt si papricas.
3 Intr-o tava lunga plasati cozile de homar cu atentie si lasati la cuptor timp de 7-10 minute pana ce observati cum carnea capata un aspect opac. Se scoate apoi de la cuptor, se plaseaza in farfurii si se garniseste cu felii de lamaie.


Pofta buna!