Site coolinaria.ro

Omleta la cuptor a la chef


De sarbatori, in special dimineata daca avem mai multi invitati, le putem servi acestora o omleta pe cinste, asa cum o pot manca doar la un restaurant de lux.

Omleta la cuptor a la chef

Ingrediente:
  • 1/2 cana unt topit
  • 24 oua mari
  • 1 1/2 lingurite sare
  • piper alb si negru, dupa gust sau optional
  • 1 1/4 cana lapte
  • 1 1/4 cana smantana degresata
Mod de preparare:
1 Incalziti cuptorul la 175 de grade si plasati gratarul de cuptor in cea mai joasa pozitie
2 Pregatiti o tava de copt de dimensiuni 30X20cm si turnati untul topit in tava
3 Intr-un recipient separat bateti foarte bine ouale si sarea (si, la alegere, piperul)
4- Adaugati apoi treptat laptele si smantana, dar nu va grabiti ci turnati doar putin cate putin continuand sa amestecati
5 Turnati compozitia de oua batute in tava si dati la cuptor pentru 10 minute
6 Scoateti tava, intoarceti omleta pe cealalta parte si mai dati o data la cuptor inca 10 minute
7 Se serveste imediat.


Pofta buna!