Site coolinaria.ro

Placinta cu carne



Placinta cu carne

Ingrediente:
  • 900g carne tocata porc
  • 450g carne tocata vita
  • 1/4 cana ceapa tocata
  • 1 cana apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1 cana cartof dat prin razatoare
  • foi de placinta pentru 3 placinte (6 foi)
Mod de preparare:
1 Plasati carnea, ceapa, apa, sarea si piperul intr-o oala si puneti la foc tare pana ce da in clocot, apoi reduceti caldura la moderat si gatiti carnea pana ce devine maronie
2 Adaugati apoi ienibaharul, nucsoara si cuisoarele. Amestecati bine si gustati putin sa vedeti daca mai trebuie sare
3 Luati 3 platouri si asezati cate o foaie de placinta in fiecare. Peste fiecare foaie de placinta presarati cate 1/3 din cana unde se afla cartoful dat prin razatoare
4 Presarati apoi si putina sare peste cartoful ras apoi adaugati un strat egal de carne peste fiecare foaie de placinta
5 Acoperiti cu a doua foaie, inveliti estetic pe margini, sigiland fiecare placinta si faceti si cateva gauri mici in aluat pentru a permite aburului sa iasa la copt
6 Puteti folosi o glazura de ou inainte de a da la cuptor
7 Incalziti cuptorul la 200 de grade si dati placinta la copt pentru 15 minute
8 Reduceti apoi temperatura la 175 de grade si coaceti placinta inca 35 de minute
9 Se serveste cald sau rece, la alegere.


Pofta buna!