Site coolinaria.ro

Moelleux au chocolat


Cand vreti sa combinati pasiunea pentru ciocolata cu rafinamentul frantuzesc, incercati acest delicios "moelleux au chocolat". Este absolut divin, este rasfatul absolut pentru toti amatorii de ciocolata. Am totusi o mica precizare de facut: fiti foarte pretentiosi cand alegeti ingredientele, folositi doar produse proaspete si mai ales, alegeti cu atentie ciocolata amaruie, deoarece gustul ei va definitiva aroma prajiturii.

Moelleux au chocolat

Ingrediente:
  • 2 oua si inca 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 110 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie de foarte buna calitate
Mod de preparare:
Reteta este extrem de simpla. Intreg procesul de preparare va fi unul seducator prin magia ciocolatei, prezenta in toate etapele. Pentru o atmosfera la fel de boema ca si acest desert, va recomand sa ascultati putina muzica.

Razuiti ciocolata si topiti-o in baie de aburi cu untul. Mixati ouale cu galbenusurile, zaharul si faina.

Incorporati incet, prin miscari circulare cu lingura, ciocolata topita cu unt.
Secretul acestei prajituri este procedeul de coacere. Cuptorul trebuie sa fie deja incins la foc mediu spre mare (210 grade) cand introduceti formele. De aceea, cat timp ungeti si tapetati cu faina formele de tarta, lasati cuptorul sa stea la incins.

Dupa doar 8 minute de coacere, scoateti formele si lasati-le sa se raceasca putin.
In doar 8 minute la 210 grade aveti aceste minunate prajituri. Destul timp cat sa pregatiti si piureul de capsuni. Striviti cu furculita cateva capsuni bine coapte, amestecati-le cu o lingura de zahar si lasati piureul la foc mediu pana scade putin.

Serviti prajiturelele alaturi de piureul de capsuni si decorati cu fructe.


Pofta buna!