Aceasta salata de pui cu crutoane este una din preferatele mele. Este foarte aromata si destul de satioasa, asa ca o recomand cu caldura!
Pentru marinata ne trebuie: 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 pahar vin alb demisec, cimbru, sare, piper, boia, 2 lingurite mustar boabe.
Pentru dressing ne trebuie: ulei de masline, 1 lamaie si un pliculet ierburi de Provence pentru salata.
Dezosam puiul si il punem la marinat. Tinem puiul in acest amestec 1-2 ore., dupa care taiem carnea cubulete si o punem la fiert 15 minute. Apoi tragem carnea in unt si adaugam curry.
Spalam salata, ceapa verde si apoi le taiem. Adaugam ardeii si rosiile cherry, precum si o tomata (de preferat galbena). Adaugam bucatile de pui, rupem branza in bucati si o adaugam peste legume si apoi punem dressingul, facut din amestecul ingredientelor de mai sus.
Facem crutoane din paine: painea o taiem in bucatele mici si le punem in tava in cuptor, iar peste paine picuram un pic de ulei de masline.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si adaugam crutoanele peste salata, dupa care punem si dressingul. Amestecam toate ingredientele, saram si piperam.
Pofta buna!