Site coolinaria.ro

Sufleuri cu somon afumat



Sufleuri cu somon afumat

Ingrediente:
  • 40g unt
  • 25g faina
  • 300ml lapte
  • 85 g crema de branza
  • 2 lingurite marar tocat
  • 3 oua mari ( albusurile separate de galbenusuri)
  • 85g somon afumat
  • taiat in bucati
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Pentru servit ne mai trebuie: 6 lingurite de smanatana, 2 felii mari de somon afumat, fire de marar.

Punem intr-o cratita untul, faina si laptele si punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Adaugam treptat cate o lingura de crema de branza, amestecand bine. Adaugam si mararul. Asezonam cu sare si piper, apoi amestecam bine pana la omogenizare.

Incalzim cuptorul . Tapetam cu unt sase forme termorezistente de cate 150ml. Asezam hartie de copt pe fundul lor. Amestecam galbenusurile in sosul de branza, apoi adaugam bucatile de somon si coaja de lamaie.

Batem albusurile spuma, apoi le incorporam cu atentie in sosul cu somon. Punem compozitia cu o lingura in formele tapetate cu unt.

Le dam la cuptor intr-o tava adanca, umpluta pe jumatate cu apa rece. Lasam 15 minute, pana cresc si devin aurii. Lasam la racit. Nu va speriati caci este normal daca se dezumfla putin cand se racesc.

Pentru a le pastra la congelator, le lasam sa se raceasca complet, le invelim in hartie de copt si folie de aluminiu. Le putem pastra la congelator pana la 6 saptamani. Le putem decongela in 5 ore la frigider.

Chiar inainte de a le servi, le scoatem cu grija din forme, dezlipim hartia de copt de pe ele si le asezam pe bucati patrate de hartie de copt.

Asezam cate o lingurita de smantana deasupra fiecarui sufleu si mai dam la cuptor 10-15 minute la foc mediu, pana ce incep sa se umfle.

Le scoatem si asezam deasupra imediat cate o fasie rasucita de somon si un fir de marar verde.

Le servim alaturi de salata.


Pofta buna!