Daca va doriti o reteta absolut delicioasa si aromata, atunci cu siguranta nu gresiti daca alegeti sa faceti pui cu sos de ghimbir si portocale. Pentru a da un plus de savoare carnii de pui puteti adauga si fructe exotice.
Bateti fileurile si condimentati-le cu sare si piper.
Separat faceti sosul de ghimbir. Razuiti ghimbirul.
Adaugati 3 linguri de Campari, o lingurita coaja de lamaie, o lingurita de miere si sucul de la cele trei portocale. Puneti pieptul de pui in sosul de portocale cu ghimbir si lasati-l la frigider o ora.
Intre timp taiati mango in cubulete.
Incingeti o lingura de ulei si o lingurita de unt. Prajiti puiul pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Scoateti pieptul de pui si tineti-l la cald intr-un vas termorezistent.
In sosul de la pui adaugati restul de la marinata si fructele de mango. Caliti cateva minute bucatelele de mango.
Intre timp, daca doriti ca puiul sa aiba o fata roz si una alba, incalziti in alta tigaie 2 linguri de Campari si asezati fripturile de pui. Dupa un minut scoateti carnea.
Adaugati-o peste mango. Puneti si bucatile de pere si struguri. Completati cu putin suc de portocale sosul din cratita.
Lasati sa clocoteasca de 2 ori si opriti focul.
Asezati fileurile de pui pe un platou si decorati cu felii de portocale.
Sursa:
Retete de Vis
Pofta buna!