Site coolinaria.ro

Prajitura cu portocale si ulei de masline


Va prezint reteta uneia dintre prajiturile noastre preferate – prajitura cu portocale si ulei de masline. Poate combinatia de portocale si ulei de masline vi se pare ciudata, dar sa stiti ca rezultatul final este unul delicios.

Prajitura cu portocale si ulei de masline

Ingrediente:
  • 2 portocale cu coaja fina
  • 70 ml de ulei de masline
  • 300g de faina
  • 1 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • 250g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Spalam bine portocalele cu apa rece si o solutie de otet si zeama de lamaie (are proprietati dezinfectante). Taiem capetele si apoi le portionam in 8 bucati fiecare.

In robotul cu lame duble le trasformam in piure. Amestecam uleiul de masline si piureul nostru va deveni mai fin in textura. Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.

Batem ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Cand ouale sunt spumoase si inalbite adaugam in alternanta o lingura de faina, o lingura de piure de portocale. Varsam continutul in tava si dam la cuptor. Incercam cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si servim prajitura cu zahar pudra sau cu o glazura de ciocolata.


Pofta buna!