Site coolinaria.ro

Pui marocan cu masline verzi, lamaie si stafide


Marocul are una dintre cele mai variate si rafinate gastronomii din lumea musulmana. Aceasta reteta de pui marocan cu masline verzi, lamaie si stafide este un melanj de arome arabe, puternice si patrunzatoare, cu legume si fructe proaspete mediteraneene (maslinele si lamaia).

Pui marocan cu masline verzi, lamaie si stafide

Ingrediente:
  • un pui taiat bucati sau mai multe pulpe de pui
  • o cana mare de masline verzi (de preferat fara samburi)
  • o cana de stafide
  • 2 lamai
  • o ceapa mare sau un fir de praz
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ardei iute mic
  • ghimbir proaspat (cat o nuca)
  • sare
  • piper
  • chimen
  • coriandru
  • scortisoara
  • boia
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Amestecam boia, piper, chimen, scortisoara. Spalam pulpele de pui si le punem in amestecul de condimente. Adaugam ghimbirul razuit, usturoiul macinat si coaja rasa de la o lamaie. Apoi adaugam sucul de la o lamaie si 2 linguri de ulei de masline.

Presaram si putina sare, amestecam si dam la frigider o ora sa se marineze. Apoi incingem 2 linguri de ulei de masline cu un ardei iute intreg si prajim carnea, pastrand deoparte marinata. Dupa vreo 3-5 minute scoatem ardeiul iute.
Cand sunt bine rumenite pe ambele parti, adaugam ceapa sau prazul tocat si restul de usturoi macinat.

Amestecam bine. Punem capacul si lasam 10 minute la foc mediu.
Adaugam verdeata tocata si marinata. Acoperim iar si mai lasam sa fiarba cu capac aproximativ 10 minute, tot la foc potrivit.
La final adaugam stafidele, maslinele, sucul de la o lamaie, o cana mica de apa, reducem focul si lasam sa se patrunda aproximativ 30 de minute (cu capacul pus).
E gata cand carnea e foarte frageda, bine aromata, iar sosul a scazut.
Servim alaturi de cous cous cu stafide si decoram cu felii de lamaie si patrunjel proaspat tocat. Regula araba este ca persoana cea mai importanta a familiei sa fie servita prima.


Pofta buna!