Site coolinaria.ro

Cartofi umpluti cu ardei si ciuperci


Va prezint o reteta vegetariana absolut delicioasa. Simpla, sanatoasa, cu ingrediente proaspete. Cartofii la cuptor sunt pe placul tuturor, iar umplutura de ciuperci cu ardei gras le da o nota festiva.

Cartofi umpluti cu ardei si ciuperci

Ingrediente:
  • cativa cartofi medii
  • un ardei gras rosu
  • 200g ciuperci proaspete champignon
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • cateva rosii cherry pentru decor
  • piper
  • boia
  • sare
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Spalam bine cartofii, ii periem si ii coacem la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Intre timp, calim ciupercile si ardeiul in putin ulei de masline. Condimentam umplutura cu sare, piper, boia si usturoi macinat.

Scoatem cartofii din cuptor, le facem cate o incizie pe lungime. Ii umplem cu o parte din compozitia de ciuperci. Ii reintroducem in cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se intrepatrunda aromele.

Servim direct din vasul de ceramica, adaugand si restul compozitiei de ciuperci calite cu ardei.

Decoram platoul de servire cu patrunjel proaspat tocat. Sunt deliciosi alaturi de o salata de rosii cherry sau de o friptura picanta.


Pofta buna!