Site coolinaria.ro

Cuscus cu piept de pui


In drum spre supermarket ma gandeam ce reteta as putea inventa folosind cuscus. Ajunsa acasa am gasit un piept de pui in frigider si mi-a iesit cuscus cu piept de pui.

Cuscus cu piept de pui

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 150g cuscus
  • 100 g cascaval
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • busuioc
Mod de preparare:
Pieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa gust.

Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram cuscusul nefiert.
Asezam deasupra feliile de piept rumenite, iar peste turnam o cana de apa fierbinte. Acoperim carnea cu felii de rosie, saram si piperam dupa gust, presaram cu busuioc.

Punem peste felii de cascaval si dam la cuptor la foc potrivit, pana se topeste cascavalul si incepe sa se rumeneasca.


Pofta buna!