Site coolinaria.ro

Bilute de cartofi cu cascaval si branza


Am vrut sa fac chiftelute la cuptor, sa nu fie foarte grase si am ajuns la aceasta reteta de bilute de cartofi cu cascaval si branza.

Bilute de cartofi cu cascaval si branza

Ingrediente:
  • 600g cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 200g branza feta
  • 200g cascaval
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • susan
Mod de preparare:
Umplem o oala cu apa, adaugam o lingurita sare (ca sa nu se crape) si cartofii pe care ii spalam in prealabil si ii lasam pe foc la fiert timp de 30 minute. Dupa ce s-au fiert ii curatam de coaja.

Dam cascavalul si branza pe razatoare.
Punem catofii intr-un bol si ii pisam cu furculita apoi cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Adaugam apoi ouale, condimentam cu piper si adaugam cascavalul si branza. Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
Din compozitia rezultata formam bilute pe care le dam prin susan si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la cuptor timp de 15 minute pana prind o crusta usor aurie.
Le putem servi cu sos Tzatziki si orice alt sos dorim.


Pofta buna!