Site coolinaria.ro

Shaorma


Pentru ca sunt o fire pofticioasa si din cand as manca o shaorma, m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa imi fac singurica aceasta reteta. V-o recomand cu mare drag si sa stiti ca nu este mare diferenta intre aceasta si cea cumparata.

Shaorma

Ingrediente:
  • - Pentru lipii avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • un plic de drojdie uscata
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • - Pentru a umple shaorma, avem nevoie de:
  • pulpe de pui dezosate (cantitatea difera in functie de numarul pofticiosilor)
  • cartofi
  • varza alba proaspata
  • castraveti murati
  • maioneza (de preferat facuta in casa)
  • ketchup
  • putin marar si zeama de lamaie
Mod de preparare:
In apa calduta amestecam zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Framantam un aluat elastic, pe care il lasam la crescut 30 de minute la cald. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta.

Coacem lipiile in tigaia de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Le intoarcem pe ambele parti, insa aveti grija ca se fac repede si se poate sa le ardeti. Din aluat vom obtine 8-9 lipii.

Condimentam bine pulpele si le prajim pe gratar, apoi le taiem in bucatele. Prajim cartofii in ulei, tocam varza marunt si o amestecam impreuna cu marar si o lingurita de suc de lamie si sare. Castravetii ii taiem felii subtiri.

In fiecare lipie punem carnea de pui, peste cartofii prajiti si sub forma asta se baga la microunde 1 min. Daca nu avem, sarim peste aceasta etapa. Apoi peste punem o lingura de maioneza, castravetii, varza, ketchupul si rulam shaorma. O impachetam bine in folie de aluminiu ca sa nu se desfaca.

Aveti grija sa va puneti si voi cele care veti prepara o shaorma deoparte, caci e posibil sa ramaneti doar cu satisfactia de a gati fara a degusta, la cat de delicioase vor iesi.


Pofta buna!