Pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry
Aceasta reteta de pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry va fi o placuta surpriza pentru toti invitatii. Puiul este fraged si intens aromat de un buchet de plante provensale, iar sosul de vin si rosii cherry il va completa de minune.
Ingrediente:
- 4 pulpe pui
- o cutie pasata di pomodoro si 3 linguri pasta tomate
- 250 g rosii cherry
- plante aromatice(oregano,rozmarin,maghiran,cimbru,foi dafin)
- sare
- piper
- un pahar vin alb
Mod de preparare:
Spalam bine pulpele cu apa rece si le asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Condimentam, adaugam vinul si rosiile pasate (amestecate cu pasta de tomate) si acoperim cu o folie de aluminiu. Lasam la frigider minim o ora sa se marineze.
Incingem cuptorul la foc mediu si introducem tava in cuptor. Lasam 30 minute. Apoi adaugam rosiile cherry si mai lasam 15 minute.
Preparam garnitura dintr-un amestec de fasole verde fiarta cu o parte din rosiile cherry deja coapte. Punem amestecul intr-un vas cu putin sos de vin de la friptura si lasam 5 minute la cuptor.
Servim puiul fierbinte acompaniat de un vin alb rece.
Pofta buna!