Site coolinaria.ro

Pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry


Aceasta reteta de pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry va fi o placuta surpriza pentru toti invitatii. Puiul este fraged si intens aromat de un buchet de plante provensale, iar sosul de vin si rosii cherry il va completa de minune.

Pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry

Ingrediente:
  • 4 pulpe pui
  • o cutie pasata di pomodoro si 3 linguri pasta tomate
  • 250 g rosii cherry
  • plante aromatice(oregano,rozmarin,maghiran,cimbru,foi dafin)
  • sare
  • piper
  • un pahar vin alb
Mod de preparare:
Spalam bine pulpele cu apa rece si le asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Condimentam, adaugam vinul si rosiile pasate (amestecate cu pasta de tomate) si acoperim cu o folie de aluminiu. Lasam la frigider minim o ora sa se marineze.

Incingem cuptorul la foc mediu si introducem tava in cuptor. Lasam 30 minute. Apoi adaugam rosiile cherry si mai lasam 15 minute.
Preparam garnitura dintr-un amestec de fasole verde fiarta cu o parte din rosiile cherry deja coapte. Punem amestecul intr-un vas cu putin sos de vin de la friptura si lasam 5 minute la cuptor.

Servim puiul fierbinte acompaniat de un vin alb rece.


Pofta buna!