Site coolinaria.ro

Tocana de cod oceanic


Este o mancare consistenta, usor afrodisiaca, care trebuie probabil servita undeva in aer liber pentru a te bucura din plin de proprietatile sale deosebite .

Tocana de cod oceanic

Ingrediente:
  • 2 linguri ulei annatto
  • 1/2 cana sofrito (vezi reteta)
  • 6 rosii medii, fara seminte, taiate marunt
  • 225 grame pasta de rosii
  • 1 kg cod oceanic prajit, bine scurs si taiat bucatele
  • 1 frunza de dafin
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1 Se prajeste carnea de cod, se scurge bine de excesul de ulei si se taie in bucatele nu prea mari, ca pentru tocanita;
2 Intr-o tigaie larga se incinge uleiul de annatto si se adauga apoi sosul sofrito si rosiile tocate marunt; se lasa la foc mediu cam 10 minute, apoi se adauga si pasta de rosii, se amesteca usor si se pun si restul de ingrediente cu atentie; se reduce apoi focul si se lasa astfel inca vreo 15 minute;
3 La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se serveste imediat, cald.


Pofta buna!