Site coolinaria.ro

Sofrito


Sofrito este unul dintre cele mai faimoase sosuri din bucataria spaniola si latino-americana, care de obicei se obtine din legume si zarzavaturi prajite la foc mic, in ulei de masline, dar care poate fi preparat si fara prajire, la mixer, obtinandu-se un sos mai sanatos si la fel de gustos ca si cel traditional.

Sofrito

Ingrediente:
  • o jumatate de ceapa, tocata
  • 1 rosie medie, tocata marunt
  • 1 ardei gras mediu, fara seminte, tocat
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 ardei iuti, nu prea picanti
  • 1/4 cana frunze tocate de coriandru proaspat
  • 2 lingurite ulei de masline la prima presa
Mod de preparare:
Se toaca marunt toate ingredientele, ardeii trebuie sa fie pregatiti fara seminte, dupa care se pot adauga in procesorul de alimente unde se amesteca bine pana ce se obtine o pasta-sos, care apoi sa fie folosita asa cum este cerut de reteta culinara.


Pofta buna!