Site coolinaria.ro

Tocanita de ciuperci cu piept de pui


Tocanita de ciuperci e preferata mea atunci cand vine vorba de ciuperci de padure( hribi, ghebe sau bureti). Daca mai adaugi si cateva suvite de piept de pui la gatit iese un deliciu culinar!

Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Ingrediente:
  • 500 g piept de pui
  • 500 g ciuperci
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 300 ml smantana
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida. Se adauga pieptul de pui taiat bucati potrivite, se acopera cratita si se lasa sa se inabuse.

Se spala si se taie ciupercile, apoi se adauga la mancare, impreuna cu un praf de sare. Dupa 20 minute se adauga rosiile decojite, taiate cubulete.

Se mai lasa pe foc 5 - 10 minute, se pune usturoiul taiat felioare, se amesteca smantana, se gusta mancarea de sare si se condimenteaza cu piper.

La final se decoreaza cu o ploaie de patrunjel proaspat tocat marunt.


Pofta buna!