Site coolinaria.ro

Iahnie de fasole


Cum suntem in postul cel mai lung din an, trebuie sa invatam sa preparam si astfel de bucate. Iahnia de fasole este o mancare perfecta pentru aceasta perioada si nici nu este foarte greu de preparat.

Iahnie de fasole

Ingrediente:
  • 500-600 g fasole alba boabe
  • 5-6 cepe curatate si taiate rondele
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1-2 capatani de usturoi
  • boia de ardei
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de fasole. Scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se arunca apa si se pune din nou la fiert. Punem o ceapa si morcovii in apa si o lasam sa fiarba inca 20 minute, pana cand observam ca boaba e moale si se sparge usor.

Scurgem si lasam la racit fasolea.
Pasam fasolea cu mixerul sau o trecem prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca impreuna cu sare, boia de ardei, usturoi pisat si ulei. Peste fasole batuta se adauga ceapa calita si usor rumenita.

O servim calda sau rece, dupa preferinta.
Este minunata alaturi de paine prajita!


Pofta buna!