Site coolinaria.ro

Mamaliguta in straturi


Uneori, retetele simple pot sa devina ceva mult mai mult decat atat. In aceasta idee, m-am gandit sa-ti prezint azi o reteta cu banala mamaliga in straturi, dar care, alaturi de cascaval, unt, jumari si branza sarata devine un festin culinar.

Mamaliguta in straturi

Ingrediente:
  • ½l apa
  • un praf sare
  • 4-5 pumni malai
  • 50g unt
  • 100g branza sarata
  • 100ml smantana
  • 100g cascaval
  • jumari
  • costita si carnaciori de porc (dupa preferinte)
  • 2-3 oua
Mod de preparare:
Facem o mamaliguta moale, intr-un vas mai inalt. Intr-un alt vas (tip cratita), uns pe fund si pe pereti cu unt, asezam mamaliguta in patru straturi egale.

Punem cu lingura un sfert din mamaliguta calda, dupa care asezam jumarile de porc taiate in bucati mai mici (inclusiv costita), asezam al doilea strat de mamaliga si un strat format din carnaciori taiati in bucati mai mici, peste care punem un ultim strat de mamaliguta. Deasupra turnam ouale batute, amestecate cu cascaval ras, iar vasul il dam la cuptor si il lasam pana se rumeneste.

Servim mamaliguta cu marar verde tocat marunt.
Este delicioasa si satioasa!


Pofta buna!