Se cerne într-un vas făina, se opăreşte cu o ceaşcă de lapte clocotit şi se freacă până ce devine ca o cremă. Se pune la racorit cât suferă degetul. Se adaugă drojdia muiată cu o lingură de lapte călduţ şi se lasă la cald să crească. Între timp se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se amestecă cu plămădeala, se mai adaugă paharul cu făină de hrişcă, albuşurile bătute spumă, sarea şi, dacă este necesar, încă puţin lapte cald (coca pentru blini trebuie să fie ceva mai groasă decât coca pentru clătite). Se lasă să crească.
Se toarnă cu lingura din compoziţie, procedându-se ca la clătite, in tigaia speciala prezentată pe
WWW.DECORIX.RO, Ref.
36.48.43
Se aşează unele peste altele şi se servesc la masă calde, cu unt topit, smântână, ouă răscoapte tocate, icre, sardele, somon, etc.
Pofta buna!