Site coolinaria.ro

Pasta de ciuperci


Cu totii stim ca pateurile cumparate sunt pline de coloranti si conservati. De la aceasta regula nu fac exceptie nici pateurile de post. De aceasta data imi permit sa iti recomand o pasta de ciuperci facuta cu manutele tale, care inlocuieste de minune un pate de post obisnuit!

Pasta de ciuperci

Ingrediente:
  • 300g ciuperci Pleurotus
  • 2 cepe
  • 10 nuci
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Spalam bine ciupercile si le tocam marunt. Curatam si spalam ceapa si o tocam cubulete.

Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa, apoi ciupercile, sarea, foile de dafin si piperul. Lasam sa scada, amestecand mereu.

Intre timp tocam nuca bucatele, dar nu foarte marunt.
Cand ciupercile au scazut, adaugam si usturoiul pisat fin si nucile, amestecam bine pentru a armoniza gusturile si scoatem foile de dafin.

Servim aceasta pasta de ciuperci pe paine proaspata sau prajita.


Pofta buna!