Site coolinaria.ro

Pilaf de pasare in aluat


Trebuie sa recunosc ca atunci cand eram micuta uram pilaful de pasare si il mancam doar daca primeam o recompensa consistenta dupa. Dar de cand trebuie sa imi gatesc singura, am ajuns sa imi placa tare mult si sa fac si experimente cu el. Aici se incadreaza si pilaful de pasare in aluat, un aperitiv (sau fel principal, dupa preferinte) delicios!

Pilaf de pasare in aluat

Ingrediente:
  • - Pentru aluat iti trebuie: 250g faina
  • 250g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 cana de cafea cu apa calduta
  • 1 praf sare
  • - Pentru umplutura:
  • 300g carnea pasare (chiar si de la o friptura ratacita in frigider)
  • 200g orez
  • 50g unt
  • 3 cani supa
  • sare si piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita calim orezul in untul incins, dupa care stingem cu supa si fierbem la foc mic. Cand orezul este fiert, tragem vasul de pe foc.

Preparam un aluat frantuzesc din ingredientele de mai sus si intindem o foaie groasa de 1cm. Cu aceasta foaie tapetam o tavita (unsa cu putin ulei), asezam un strat de orez, punem carnea de pasare taiata cubulete, apoi iar un strat de orez, carne si bucatele de unt.

Intoarcem marginile foii, iar deasupra ungem cu unt si coacem timp de 30-35 de minute.

Presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt. Servim orezul cald cu sos de rosii sau smantana dupa gust.

Este o mancare satioasa, buna si de pus in pachetelul celui mic.


Pofta buna!