Site coolinaria.ro

Cartofi cu maioneza



Cartofi cu maioneza

Ingrediente:
  • 1kg de cartofi
  • 2 linguri faina
  • 250 ml apa
  • 2 linguri mustar
  • 1 lamaie
  • 500ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin
  • sare si piper
Mod de preparare:
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Intre timp, pregatim maioneza de post: amestecam faina cu jumatate de cana cu apa rece, pana se formeaza o pasta. Restul de apa o punem la fiert.

Cnd incepe sa fiarba o turnam peste pasta de faina si amestecam mereu, dar pe foc, pana se ingroasa. Stingem flacara si lasam acest sos gros la racit, dupa care turnam zeama de lamaie si mustarul.

Amestecam continuu, turnand treptat 250ml ulei, ca si cand am pregati o maioneza de oua. Cand e gata adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si piper si o bagam putin la rece.

Dupa ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem felii rotunde, groase de 1cm si ii rumenim pe rand in restul de ulei.

Ii scoatem din tigaie, ii saram si ii piperam si ii servim, dupa ce se racesc, cu maioneza aromata cu rozmarin si dreasa cu zeama de lamaie.


Pofta buna!