Site coolinaria.ro

Musaca de peste



Musaca de peste

Ingrediente:
  • 450 grame cod sau macrou, dezosat
  • 800 grame cartofi
  • 500 mililitri lapte
  • 40 grame grame unt
  • 40 grame faina alba
  • 3 lingurite patrunjel verde tocat
  • 100 grame cascaval dat prin razatoare
  • sare si piper negru macinat
  • 1/2 lingura smantana si 25 grame unt pentru piureul de cartofi
Mod de preparare:
1 Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
2 Se ia o tava patrata de copt, nu prea mare, unde plasam fileurile de cod si le acoperim cu lapte, presaram sare si piper dupa gust, dupa care dam tava la cuptor pentru un sfert de ora.
3 Se scoate tava de la cuptor, se scurge laptele intr-un bol pe care il pastram pentru mai tarziu, iar pestele bine scurs se poate face fasii mici si se pune si acesta intr-un alt bol.
4 Intr-o tigaie pentru sos se topesc 40 grame de unt, se adauga apoi faina alba si se amesteca pana la omogenizare, lasandu-se astfel pe foc timp de vreo 2 minute.
5 Se ia tigaia de pe foc, se adauga laptele ramas de la coacerea pestelui, patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust, se amesteca si se pune tigaia iarasi pe foc unde va sta astfel pana ce sosul incepe sa se ingroase.
6 Atunci cand sosul s-a ingrosat, se ia tigaia de pe foc, se adauga si pestele si se amesteca bine.
7 Separat se curata si se fierb cartofii ca pentru piure, apoi se fac piure cu putina smantana si cele 25 de grame de unt.
1 Intr-o tava de copt se pune compozitia de peste din tigaia data deoparte, se acopera apoi totul cu piureul de cartofi, se amesteca uniform si se niveleaza pe deasupra cu ajutorul lingurii sau a furculitei. Se presara apoi uniform cascaval ras si se da la cuptorul bine incalzit pentru 20-25 de minute, pana ce musacaua prinde o crusta aurie pe deasupra.
8 Se serveste calda, cu garnitura de mazare verde.


Pofta buna!