1 Incalziti cuptorul la 230ÂșC. Piperati bine muschiul. Rumeniti-l pe toate partile intr-o cratita cu o lingura de ulei. Scurgeti-l de ulei.
2 Amestecati intr-un bol sarea, ierburile uscate si albusurile de ou batute spuma. Puneti intr-o tava, mai lunga decat muschiul, un strat gros de 2.5 cm din acest amestec. Puneti o ramura de cimbru si una de rozmarin, presarati ierburi taiate fin si asezati deasupra muschiul. Taiati untul in bucatele mici si-l distribuiti pe muschiulet. Puneti ramura de cimbru si cea de rozmarin peste muschi si presarati cu restul de ierburi. Acoperiti in intregime muschiul cu preparatul de sare ramas. Bagati la cuptor si lasati cam 15-20 minute, in functie de nivelul de coacere dorit.
3 In acest timp preparati garnitura de ciuperci vanatoresti: spalati si taiati ciupercile. Rumeniti ceapa maruntita intr-o lingura de ulei si una de unt timp de 5 mn amestecand, apoi adaugati ciupercile.. Lasati sa fiarba 2-3 mn si amestecati.
4 Puneti cele 4 linguri de cognac intr-un polonic si dati-i foc. Turnati cognacul in flacari peste ciuperci. Cand flacara s-a stins varsati vinul alb si smantana. Sarati si piperati. Fierbeti inca 3 mn apoi adaugati cele 2 lingurite de marar.
5 Scoateti muschiul in crusta din cuptor si lasati-l sa se racoreasca vreo 5 minute.
6 Pentru o servire spectaculoasa, aduceti muschiul astfel pregatit si spargeti-i crusta in fata musafirilor. Muschiul desprins din crusta se pune pe o farfurie incalzita.
Se indeparteaza ierburile si resturile de sare si se portioneaza folosind
prezentat pe WWW.DECORIX.RO.
Pofta buna!