Site coolinaria.ro

Drob de miel umplut cu oua PATRATE



Drob de miel umplut cu oua PATRATE

Ingrediente:
  • maruntaie de la miel (inima, ficat, rinichi, splina, creier si plamani)
  • prapure
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • 2-3 oua
  • o lingura ceapa verde
  • o lingura verdeata tocata (marar si patrunjel verde)
  • sare, piper
  • miezul unei felii de paine, bine inmuiat in lapte si stors
  • o ceasca otet
  • o lingura ulei
  • 3 oua, tari, fierte in dispozitivul de silicon de la DECORIX.RO, trecute prin aparatul pentru oua patrate (pentru o buna reusita se pun ouale calde in aparat si apoi se dau pentru un minut la frigider)
  • tava de la DECORIX.RO
  • cleste feliat friptura
Mod de preparare:
Se spala bine maruntaiele cu apa rece. Rinichiul se curata bine in interior. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros. Intr-un vas cu apa in clocot se pun maruntaiele si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu o ceapa, si se lasa sa mai fiarba inca vreo 25-30 minute. Se pune cuptorul la incalzit.

Maruntaiele fierte si racite se dau prin masina de tocat impreuna cu o ceapa si miezul de paine. Se adauga ceapa verde tocata fin, verdeata tocata, apoi se potriveste de sare si de piper. Se omogenizeaza bine amestecul cu 2 galbenusuri, la sfarsit se pun si albusurile batute spuma. Daca nu este destul de inchegata mai puteti adauga un ou. Ungeti tava cu ulei.

Prapurele se spala in cateva ape, se inlatura excesul de grasime si se pune pe fundul tavii cu marginile in afara. Se pune un strat din compozitie, se adauga cele 3 oua patrate, se acopera cu restul de compozitie. Se acopera cu prapurele ramas in afara. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava, se rastoarna pe un platou si se taie in felii late folosind cutitul de feliat carne.


Pofta buna!