Site coolinaria.ro

Supa de mazare



Supa de mazare

Ingrediente:
  • 6 cani de apa sau de zeama de pui
  • 200g mazare uscata sau 250g mazare la conserva
  • 125g afumatura de porc
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita condiment magheran
Mod de preparare:
1. Se topeste untul intr-o oala larguta la foc mediu. Se adauga ceapa si se rumeneste pana ce devine aurie.
2. Se taie carnea afumata in cubulete si se adauga impreuna cu mazarea in oala, se amesteca bine timp de 30 de secunde dupa care se stinge cu apa sau zeama de pui, la alegere.
3. Se adauga sare dupa gust si se trage un clocot, dupa care se acopera si se lasa la foc mic aproximativ 1 ora si mai bine pana ce carnea este fiarta (este bine sa se indeparteze excesul de grasime de la suprafata pe masura ce se acumuleaza si nu tot odata).
4. La final, se adauga magheranul, sare daca mai trebuie si piper macinat, dupa gust. Mazarea ar trebui sa fie complet contopita cu zeama de supa, dar daca nu este asa atunci va fi nevoie sa o faceti manual, cu telul pentru piure.
5. Se serveste cald, cu sau fara carne, la alegere. Carnea poate fi scoasa si folosita la alt feluri de mancare sau se poate taia mai mic ca sa se adauge in supa servita mesenilor.


Pofta buna!