Site coolinaria.ro

Pui cu varza acra



Pui cu varza acra

Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui
  • 3 felii sunca
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 1 cana si mai bine zeama de pui
  • 4 linguri faina alba
  • 1 lingura seminte macinate de chimen
  • 500g varza acra/murata
Mod de preparare:
1. Se incinge o tigaie inalta la foc mediu si se pune sunca taiata subtire la prajit, unde se lasa pana ce se rumeneste pe ambele parti, apoi se adauga ceapa tocata si se rumeneste si aceasta amestecand usor.
2. Acum putem pune si pulpele de pui pe care trebuie sa le prajim pana ce capata o textura aurie spre inchis, pe ambele parti.
3. Se presara apoi uniform faina, se amesteca in tigaie bine si se lasa la prajit inca doua minute dupa care se adauga zeama de pui si se fierbe totul amestecand constant, timp de cateva minute bune.
4. Se adauga apoi si varza acra, taiata nu prea marunt precum si chimenul macinat, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca usor si se lasa la foc mic, acoperit, aproximativ vreo 3 sferturi de ora sau pana ce vedem ca e gata.

Se serveste cald, cu garnitura de cartofi.


Pofta buna!