Site coolinaria.ro

Prajitura Magura


In fiecare dimineata la micul dejun, alaturi de capucino trebuie sa am o prajiturica Magura. Stiu cat de “sanatoase” sunt cele din comert, dar pana la urma am gasit un inlocuitor pentru ele, facut in casa.

Prajitura Magura

Ingrediente:
  • 1 pachet foi pandispan cu cacao
  • - Pentru crema:
  • 600ml lapte de cocos (se gaseste in supermarketuri la raionul compoturi sau produse dietetice)
  • 70g amidon alimentar
  • 80g zahar tos
  • 70g ciocolata alba
  • 170g unt
  • 100g zahar pudra
  • 50g nuca de cocos razuita
  • - Pentru glazura:
  • 30g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Punem intr-un bol 100ml lapte de cocos din cantitatea totala. Adaugam amidonul si 80g zahar tos si amestecam pana la omogenizare.

Rupem in bucatele ciocolata alba.

Intr-o cratita punem restul de 500ml laptele de cocos. Adaugam bucatelele de ciocolata alba si lasam sa dea in clocot.
Dupa ce laptele a dat in clocot, iar bucatelele de ciocolata s-au topit, reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Adaugam si nuca de cocos si amestecam pana se incorporeaza complet, apoi lasam crema la racit.

Intre timp, intr-un castron punem untul, adaugam zaharul pudra si frecam pana se omogenizeaza.

Cand crema de cocos s-a racit, adaugam untul frecat cu zahar si incepem sa amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.
Luam o foaie de prajitura (din cele 4 foi cat contine pachetul), o punem pe o tava si o ungem cu o treime din crema de cocos.

Procedeam astfel cu toate foile pana se termina crema. Ultima trebuie sa fie foaia. Pentru a orna, punem intr-o cratita ciocolata alba, ciocolata cu lapte si laptele, lasam sa se topeasca ciocolata si sa se omogenizeze compozitia.

Dupa ce am pregatit ciocolata, o punem intr-o punga de sprit sau normala, o taiem putin la capat si ornam foaia de deasupra a prajiturii dupa plac si pricepere.


Pofta buna!