Site coolinaria.ro

Supa de asparagus



Supa de asparagus

Ingrediente:
  • 225 asparaus, taiat fin
  • 6 cani de apa, alternativ 6 cani zeama pasare
  • 2 bucati praz mai mici, tocate fin
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1/2 cana smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 lingurita nucsoara
Mod de preparare:
1 Se curata asparagusul si se taie fin, apoi se pune in oala de supa, in apa rece cu sare sau in zeama de supa pastrata la rece.
2 Se da focul la mediu si se pune oala pe foc, se adauga prazul tocat si patrunjelul si se da un clocot usor.
3 Se reduce focul la mic si se lasa asa cam 30 de minute, fara capac.
4 Se adauga acum orezul si se lasa la fiert inca 20 de minute.
5 Acum putem adauga si condimentele, sare, piper si nucsoara. Se mai lasa doar 1 minut, se amesteca usor si se ia oala de pe foc.
6 Separat se amesteca bine smantana cu galbenusul de ou si se toarna la final in supa fierbinte, se amesteca din nou, dupa care se poate servi.


Pofta buna!