Site coolinaria.ro

Salata tunisiana (Mechouia)


In limba araba, mechouia inseamna « fript ». Aceasta salata tunisiana specifica pentru Cap Bon si restul tarii, este o mostenire culturala arabo-andaluza. In Tunisia, legumele care intra in componenta acestei salate sunt in mod traditional fripte pe kanoun. Salata mechouia se mananca in special vara, cand rosiile si ardeii se gasesc din abundenta la piata.

Salata tunisiana (Mechouia)

Ingrediente:
  • 3 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva de ton bucati in ulei
  • 2 oua
  • 100g masline
  • sare
Mod de preparare:
Coacem ardeii, ii lasam acoperiti, apoi punem la copt rosiile intregi impreuna cu cateii de usturoi necuratati si inveliti in folie de aluminiu.

Curatam ardeii si rosiile de coaja. Procedam la fel cu usturoiul. Le taiem bucati mai maricele si le punem in bol. Adaugam ceapa taiata si uleiul.

Amestecam si dam la rece 30 de minute. Punem acum tonul scurs de ulei, sare, ouale taiate si maslinele, carora le-am scos samburii.

Samburii de masline se pot scoate foarte usor daca le presam inainte cu fundul unei sticle sau al unui pahar mai gros.


Pofta buna!