Site coolinaria.ro

Tarta cu spanac


Din seria retetelor de sezon, iti recomand o tarta satioasa cu spanac si branza. E o reteta ce ia mult timp, insa rezultatul final merita.

Tarta cu spanac

Ingrediente:
  • - Pentru aluat:
  • 150ml lapte
  • 1/2 plic drojdie uscata (sau 10g drojdie proaspata)
  • 1 lingura ulei
  • 200g faina
  • sare
  • - Pentru umplutura:
  • 200g spanac proaspat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 150g branza gorgonzola (sau branza de burduf mai iute)
  • 100g branza proaspata grasa (sau smantana)
  • 50g cascaval ras
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • dafin
  • cimbru - Pentru crusta:
  • 2 oua
  • 50 cascaval ras
  • 1 lingurita faina
  • sare
Mod de preparare:
Rasturnam faina intr-un vas si o amestecam impreuna cu drojdia uscata si putina sare. Facem o gaura pe mijloc si punem uleiul si laptele caldut amestecand usor dinspre interior.

Framantam un aluat putin mai moale (daca e totusi prea moale mai completam cu faina) si lasam la dospit 30min.

Intre timp pregatim compozitia. Punem spanacul la oparit in apa cu sare. Nu fierbem mult, ci doar cat sa se inmoaie. Il scurgem bine si il tocam cu cutitul.

Taiem ceapa si o punem la calit intr-o craticioara cu ulei.

Adaugam apoi si spanacul maruntit si lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Urmeaza apoi branza gorgonzola taiata cubulete. Putem inlocui cu branza de burduf caci si ea e putin iute la gust.
Amestecam pana se topeste branza si se formeaza o crema. Adaugam in continuare branza proaspata sau smantana si oul batut, apoi cascavalul ras si o lingurita de gris.

Saram, piperam, adaugam restul de condimente si umplutura e gata.
Intre timp aluatul ar trebui sa fi crescut.

Tapetam forma de tarta cu unt si faina, intindem aluatul pe masa cu sucitorul cat dimensiunea formei si apoi asezam uniform aluatul in tava. Intepam aluatul cu o furculita si apoi turnam si netezim umplutura.

Pentru crusta de deasupra batem 2 oua cu un praf de sare si amestecam impreuna cu cascavalul ras si cu o lingurita de faina. Turnam apoi peste tarta si netezim cat se poate.

Dam la cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 30minute.


Pofta buna!