Site coolinaria.ro

Tort de morcovi


Morcovii se folosesc din cele mai vechi timpuri la prepararea deserturilor pentru ca au continutul cel mai crescut de zahar dintre legume, iar zaharul era scump in secolele trecute. In tara noastra tortul de morcovi nu este foarte popular, dar va asigur ca gustul de morcovi este imperceptibil si tortul este delicios.

Tort de morcovi

Ingrediente:
  • - Pentru aluat avem nevoie de:
  • 110g zahar
  • 120g faina
  • 3 ½ cani cu morcov ras (cana de 250ml)
  • 3 oua
  • 180ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 50g migdale sau nuca macinata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura scortisoara
  • - Pentru glazura de branza:
  • 1 cutie cu crema de branza (125g)
  • 200g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri unt topit
Mod de preparare:
Amestecam uleiul si zaharul pana cand se topesc cristalele. Putem folosi si zahar pudra, caci se va incorpora mai repede in ulei.

Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza complet.

Separat, amestecam faina, sarea, praful de copt si scortisoara si le adaugam in ploaie peste compozitia de ulei si oua, amestecand bine.

Punem morcovii rasi si migdalele sau nucile maruntite si amestecam iar.
Tapetam o tava de tort (cu diametrul de 22cm), turnam compozitia si dam la cuptor, la foc potrivit. Este gata cand trece testul scobitorii.

Intre timp, amestecam bine ingredientele pentru glazura, pana ce devine totul o crema groasa.

Dupa ce s-a mai racit, acoperim tortul de morcovi cu glazura de branza. Daca suntem atenti la detalii, il putem decora si cu morcovi usor caramelizati.


Pofta buna!