Site coolinaria.ro

Moluste umplute, la cuptor



Moluste umplute, la cuptor

Ingrediente:
  • 10 scoici mari, proaspete, spalate si curatate foarte bine
  • 3 linguri ceapa
  • 1/2 cana unt
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat
  • 1 catel usturoi, tocat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 cana firimituri de paine
  • 1 lingura zeama de la molustele fierte
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 cana parmezan ras
Mod de preparare:
1 Se umple o oala larga cu 1/4 apa si se aduce apa pana la clocot. Se aseaza apoi scoicile, se reduce focul si se lasa la fiert timp de 10 minute, pana ce se deschid scoicile. Daca nu se deschide vreo scoica, aceasta trebuie aruncata;
2 Se aseaza scoicile pe un platou mai larg si se lasa la racit putin; se scoate apoi carnea din scoici si se toaca fin;
3 Se curata bine cam 10-12 jumatati de scoici mai aspectuoase si se pun deoparte;
4 Se incalzeste cuptorul la 175 de grade. Intr-o tigaie mai larga se topeste untul si se adauga aici ceapa tocata, iar dupa 3 minute se pune si usturoiul. Se mai lasa 1 minut si apoi se adauga patrunjelul tocat, firimiturile de paine, molustile fin tocate, zeama de lamaie si zeama de moluste. Se amesteca bine pana ce se obtine o compozitie de umplut omogena si destul de moale (daca e prea uscata se mai pune putin unt si zeama de moluste);
5 Se aseaza carapacele bine uscate pe o tava de copt si se umplu cu compozitia din tigaie, apoi se presara parmezan ras si se da la cuptor pentru vreo 25 de minute, pana ce parmezanul capata o culoare brun-aurie.

Se serveste cald.


Pofta buna!