Site coolinaria.ro

Branza la cuptor Gebna Makleyah



Branza la cuptor Gebna Makleyah

Ingrediente:
  • 1 cana branza feta, sfaramata
  • 1 lingura faina
  • 1 ou
  • sare si piper, dupa gust
  • ulei de masline
  • o lamaie feliata si turte pentru servit
Mod de preparare:
1 Se incalzeste foarte bine cuptorul;
2 Se amesteca intr-un bol de gatit faina, branza sfaramata, oul, sarea si piperul si se framanta bine;
3 Din compozitia creata se fac apoi bile de aproximativ 2,5-3 cm diametru (se mai adauga si faina daca nu este o compozitie prea ferma; daca dimpotriva compozitia pare prea uscata atunci se mai poate adauga zeama de lamaie, otet si apa);
4 Se acopera apoi o tava cu hartie de copt, se unge hartia cu 2-3 linguri de ulei de masline si se aseaza bilele de branza in tava, tavalindu-se usor prin ulei pentru a fi bine cuprinse din toate partile;
5 Se da tava la cuptor timp de 5 minute;
6 Cu ajutorul unei manusi de bucatarie se scoate tava si se agita usor pentru a preveni lipirea bilelor, dupa care se intorc acestea si se lasa iarasi 5 minute la copt pana ce devin aurii;
7 Se scoate apoi tava din cuptor si se plaseaza bilele de branza pe hartie de bucatarie pentru a se scurge excesul de ulei;
8 Se serveste cu felii de lamaie si turte de paine integrala.


Pofta buna!