1 Se soteaza intr-o tigaie larga si inalta ceapa in ulei de masline, la foc mediu, pana ce devine crocanta, adica vreo 30 de minute; atentie, dupa 10 minute, puteti adauga cu incetul si zaharul;
2 Se adauga in tigaie usturoiul si se lasa la prajit inca 1 minut;
3 Urmeaza zeama de carne, vermutul, frunza de dafin si cimbrul; dupa asta se acopera si se lasa la fiert cam vreo 30 de minute;
4 Se pune sare si piper dupa gust si se inlatura frunza de dafin.
Supa de ceapa se aseaza in boluri de supa, iar pe deasupra se adauga cuburi de paine prajita si se presara apoi si branza cu parmezan. Bolurile de supa se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10 minute sau pana ce branza incepe sa faca bule si se rumeneste usor la suprafata bolurilor de supa. Se poate servi imediat.
Pofta buna!