Site coolinaria.ro

Smochine coapte


Smochinul este cunoscut si pretuit din antichitate, egiptenii apreciindu-l in mod deosebit ca pe un fruct benefic sanatatii. Fructele uscate sunt folosite in mod deosebit in perioadele reci ale anului fiind energizante si emoliente

Smochine coapte

Ingrediente:
  • 4 smochine proaspete coapte
  • 1-2 linguri de miere
  • unt, nuca
Mod de preparare:
Se spala cu grija smochinele sa nu se zdrobeasca.

Se taie in 4 pana aproape jos, insa cu grija sa nu se desprinda de tot bucatile. Se pune in fiecare smochina o bucatica mica de unt (jumatate de lingurita).

Se unge cu unt un vas termorezistent. Se asaza smochinele in vas. Se presara nuca si mierea in vas.

Se pune la cuptorul incins la 200 grade timp de 20 minute.
Se servesc cate 2 de persoana impreuna cu sucul obtinut.


Pofta buna!