Site coolinaria.ro

Peste cu patru legume


Este pentru prima data cand am pregatit pestele la cuptor, insa sigur nu a fost si pentru ultima data. De ce? Pentru ca este foarte gustos si mai ales sanatos.

Peste cu patru legume

Ingrediente:
  • 2 pastravi
  • 3 cartofi
  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 400ml suc de rosii
  • sare si piper
Mod de preparare:
Alegem 2 vinete medii, le curatam de coaja, le taiem in rondele groase de 1 cm si le presaram cu sare.

Curatam peste de solzi si maruntaie. Ii indepartam capul, coada si aripioarele, il spalam bine si il portionam. Putem folosi si un alt tip de peste, dar de preferat ar fi fileurile fara oase si astfel sari peste etapa curatatului.

Curatam si spalam ceapa si cartofii, apoi le taiem pestisori, respective rondele de 1 cm grosime.

Scurgem vinetele si le trecem peste un jet de apa rece si le lasam putin la scurs. Spalam rosiile si le taiem rondele.

Ungem cu ulei un vas termorezistent. Punem in straturi legumele si pestele, in urmatoarea ordine: cartofi, vinete, ceapa, peste, iar deasupra asezam rondelele de rosii. Turnam uleiul ramas si sucul de rosii, presaram sare si piper si dam vasul la cuptor 40 de minute.

Inainte de a-l scoate din cuptor putem presara o ploaie de cascaval ras si putin patrunjel tocat deasupra.


Pofta buna!