Site coolinaria.ro

Ciorba de praz


Cu ciorba de praz preparata dupa aceasta reteta, veti reusi sa scapati de grasimi si de celulita. Ciorba de praz este delicioasa, rapida si usor de preparat.

Ciorba de praz

Ingrediente:
  • 800g praz
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 50g ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri orez
  • 1 radacina patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 250ml zeama de varza murata
  • 1 legatura leustean
  • sare
Mod de preparare:
Spalam orezul si il lasam la inmuiat in apa. Curatam si spalam legumele. Intr-o oala cu 1,5l de apa fierbinte, punem la fiert morcovul, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete, ciupercile taiate felii, cartofii taiati in cuburi mari si ceapa tocata marunt.

Curatam prazul, il spalam si il taiem inele subtiri. Il inabusim separat, cu ulei si putina apa, apoi il adaugam in ciorba impreuna cu orezul. Cand toate legumele sunt fierte, acrim cu zeama de varza fiarta separat si saram ciorba dupa gust. Stingem focul si presaram leusteanul taiat marunt.

Daca dorim, putem servi ciorba cu ardei iute.


Pofta buna!