Prajitura cu ness
Un desert rafinat si foarte aspectuos, prajitura cu ness incanta prin finetea gustului.
Ingrediente:
- 8 oua
- 150g zahar
- 60-75g nuca macinata
- 400 g smantana
- 300g unt sau margarina
- 6 linguri ness si iar 250g zahar
Mod de preparare:
Albusurile se bat cu 150g zahar, se adauga nuca. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei tapetata cu hartie si ea unsa bine. Se coace la foc mic.
Intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea in care coaceti albusul se pune un celofan pe care se va rasturna blatul cand s-a copt.
Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, si cu 400 g smantana se pun pe foc sa fiarba cam 10 minute pana se face ca o gelatina, apoi o lasam sa se raceasca binisor.
Separat intr-un castron se freaca untul apoi se adauga cele 6 linguri de ness. Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in cea cu smantana si se amesteca pana se face ca frisca. Se rastoarna peste blatul de bezea si se da la frigider pana a 2-a zi. Inainte de-a o taia se rade ciocolata.
Pofta buna!