Prajitura cu branza si cartofi este cea mai indicata pentru pofticiosii care vor ceva pufos, dulce si aromat.
Aprindem focul la cuptor.
Frecam untul spuma cu zaharul si sarea. Adaugam treptat galbenusurile, smantana si faina si framantam un aluat, pe care il lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.
Curatam cartofii, ii fierbem, ii scurgem bine si ii pasam. Separam galbenusurile celor 3 oua de albusuri. Batem spuma cu zaharul toate cele 5 albusuri.
Amestecam bine cartofii raciti cu galbenusurile, branza dulce, stafidele si zaharul vanilat. Incorporam in umplutura spuma de albusuri, amestecand usor de jos in sus.
Impartim alatul in doua bucati, din care intindem foi, pe planseta presarata cu faina. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie.
Dam prajitura la cuptor 35 de minute, la foc mediu. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar si o taiem bucati.
Pofta buna!