Site coolinaria.ro

Pui cu parmezan si ierburi


Pieptul de pui cu parmezan si ierburi este o reteta celebra din bucataria italiana, care a fost adoptata cu succes in lume si se serveste la mai toate restaurante cu specific italian si nu numai.

Pui cu parmezan si ierburi

Ingrediente:
  • 2 jumatati de piept de pui dezosat si fara pielita
  • parmezan
  • busuioc proaspat
  • menta proaspata
  • oregano
  • piper
  • suc de rosii
  • 1 lamaie
Mod de preparare:
Taiati pieptul in doua, fara sa desprindeti jumatatile si desfaceti-l. Bateti-l foarte usor. Presarati piper, coaja rasa de lamaie, busuioc proaspat tocat, menta, oregano si parmezan razuit fin.

Repuneti jumatatile una peste alta si bateti lejer pieptul de pui, pana ajunge la o grosime uniforma.

Faceti un sos din putin suc de rosii, verdeturi proaspat tocate, sare, piper, putin suc de lamaie si o lingura de ulei de masline.

Incingeti putin ulei de masline (cam 2 linguri), aromatizati-l cu ardei iute uscat si felii de usturoi.

Cand vedeti ca sfaraie uleiul, adaugati fileurile de pui cu parmezan. Prajiti-le la foc mare 1 minut, apoi reduceti focul la mediu. Cam 5 minute pe fiecare parte sunt suficiente (carnea e destul de groasa, trebuie sa se patrunda bine). In timp ce se prajeste, turnati putin suc de lamaie peste fiecare parte (astfel se mentine carnea frageda).

Nu exagerati cu timpul de prajire, pentru ca altfel veti avea o carne uscata. Rezultatul trebuie sa fie o carne usor rumenita, foarte suculenta.

Scoateti fripturile pe platouri, presarati parmezan si turnati sosul peste pui.
Puteti servi puiul cu parmezan si ierburi alaturi de o salata de rosii cu avocado, busuioc si menta.


Pofta buna!