Site coolinaria.ro

Rosii la gratar



Rosii la gratar

Ingrediente:
  • 2 rosii coapte si tari, taiate in jumatate
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 frunze de busuioc, maruntite
Mod de preparare:
1. Se scot cu atentie pulpa si semintele din jumatatile de rosie;
2. Se incinge gratarul la foc mare si se pregateste ca pentru gatit legume;
3. Se condimenteaza rosiile cu sare si piper dupa gust si se unge partea interioara cu putin ulei de masline. De asemenea se va unge si gratarul cu ulei de masline;
4. Se pun rosiile la gratar, se acopera si se lasa pentru aproximativ 4 minute, verificandu-se cu spatula de lemn daca nu tind sa se arda;
5. Se plaseaza rosiile pe platoul de servit si se mai presara sare si piper, dupa gust, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu fire de busuioc, la final.

Se serveste imediat. Similar, se pot gati la gratar mai multe rosii.


Pofta buna!