Site coolinaria.ro

Salata de vinete cu ardei copti in stil bulgaresc


Salata de vinete cu ardei copti este atat de fina si gustoasa, incat nu cred ca-i veti putea rezista... O recomand indeosebi pentru momentele cand va doriti ceva elegant, care sa va faca sa va simtiti special.

Salata de vinete cu ardei copti in stil bulgaresc

Ingrediente:
  • 1-2 vinete medii
  • 2 ardei grasi mari frumos colorati
  • un sfert de ceapa
  • ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Mai intai spalam toate legumele si le stergem bine. Apoi le ungem pe fiecare cu ulei de masline sau de floarea soarelui. Doar puneti putin ulei in palma si ungeti bine fiecare vanata. Asezati vinetele intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Intai coacem vinetele, iar ardeii ii putem pune la copt pe un nivel mai jos. Cat sunt inca fierbinti, ardeii se curata de coaja, se indeparteaza samburii, fara a-i spala si dupa coacere. Daca indepartati samburii prin spalare, pierdeti o mare parte din gustul ardeilor. Asa ca va ofer un truc: tineti un bol cu apa langa voi si spalati-va mana din cand in cand. Asa veti lucra mai usor si nu veti mai pierde acel gust minunat al ardeiului copt.

Cand vinetele sunt putin racite, dar inca foarte calde, este momentul sa le curatati. Nu asteptati sa se raceasca de tot, pentru ca e mai greu. Oricum, tratamentul cu ulei de la inceput are rolul sa faciliteze curatarea si sa aduca acea aroma afumata.

Vinetele curatate se lasa la scurs 2 ore minim. Asa se elimina posibilul gust amar si se obtine o consistenta cremoasa, fara a folosi mult ulei.

Tocati toate ingredientele. Puneti-le in robot, cu sare si 2 linguri de ulei.
Rasturnati compozitia intr-un bol si adaugati treptat uleiul, prin amestecare.
Salata se pastreaza foarte bine in frigider 2-3 zile, acoperita cu folie de plastic.


Pofta buna!