Site coolinaria.ro

Pilaf de orez cu creveti



Pilaf de orez cu creveti

Ingrediente:
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • 1 ou, batut usor
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 225g creveti, spalati, curatati si taiati
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 4 cani orez gata fiert si racit
  • 1 lingura sos de scoici
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 cana frunzulite de coriandru proaspat
Mod de preparare:
1 Se incinge o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie neaderenta si se bate usor oul, dupa care se pune in tigaie, intinzandu-se pe toata suprafata, pentru a obtine o foaie ca de omleta. Se taie apoi foaia de omleta in fasii subtiri si se lasa deoparte, pe un platou;
2 Se incinge 1 lingura de ulei vegetal in tigaie si se rumeneste aici usturoiul si jumatate din ceapa mica tocata. Se adauga apoi crevetii si se prajesc uniform si bine. Se pun crevetii deoparte;
3 Se incinge si ultima lingura de ulei in tigaie si se rumeneste restul de ceapa impreuna cu ceapa verde tocata. Se adauga orezul gata fiert si usor racit si se incalzeste si acesta, amestecandu-se constant;
4 Odata incalzit orezul, se pun deasupra crevetii, fasiile de omleta si sosul de scoici, se adaua sarea si piperul si se gateste totul pana ce orezul capata o nuanta inspre galben.

Se serveste cu frunzulite de coriandru pe deasupra.

Atentie, nu uitati sa spalati tigaia cu apa calduta de fiecare data cand incheiati cate una din etapele gatitului si va pregatiti sa adaugati din nou ulei in tigaie!


Pofta buna!