Aceasta este o specialitate mai delicata de gazpacho, care se crede ca s-a mostenit de la populatia maura si care are, asa cum ii spune si denumirea, o culoare alba, placuta, data de specificul retetei culinare.
1 Se amesteca migdalele, painea si usturoiul la blender pana la omogenizare si apoi se toarna progresiv uleiul de masline, amestecandu-se usor pana ce se obtine o pasta fina;
2 Se adauga si apa rece si otetul din vin si se da la mixer pana ce se obtine o compozitie subtire si fina, care se comdimenteaza apoi cu sare dupa gust;
3 Se toarna compozitia intr-un bol de gatit mai larg, se pun boabele de struguri fara seminte pe deasupra, se acopera si se da la rece.
Se serveste cu garnitura de migdale prajite si patrunjel tocat, in boluri separate.
Pentru prepararea si servirea perfecta a acestei retete culinare puteti apela la produsele de calitate superioara, personalizabile la cerere, furnizate de
www.decorix.ro, dintre care va sugeram:
1.
Blenderul amestec pentru supe, piureuri, gazpacho, inghetata topita sau milkshake, foarte puternic si de buna calitate.
2.
Castronase din ceramica, personalizate cu prenume la alegere, pentru intreaga familie, fabricate in mod artizanal de bretoni pasionati, disponibile in 4 decoruri regionale: Bretagne, Alsace, Provence si Tara Basca.
foto Wikipedia
Pofta buna!