Site coolinaria.ro

Dovlecei prajiti cu bacon


Recomandat copiilor, dar si celor cu probleme digestive, dovlecelul are putine calorii(sub 15 kcal la 100 grame). Scade tensiunea arteriala, poate preveni cancerul de colon si are efect antiinflamator. Mai pe scurt, este o o bogatie de leguma de care trebuie sa profiti din plin incluzand si acesti dovlecei prajiti cu bacon in meniul tau.

Dovlecei prajiti cu bacon

Ingrediente:
  • 600g dovlecei
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 100g bacon
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri susan
Mod de preparare:
Taiem baconul in felii subtiri, apoi in fasii. Curatam cu un dispozitiv cu lama ceramica dovleceii si ii taiem rondele de 0,5cm grosime. Curatam, spalam si maruntim ceapa cu un aparat de tocat.

Incalzim uleiul intr-o tigaie mai adanca cu strecuratoare, in care rumenim feliile de bacon, pe ambele parti. Adaugam ceapa, iar cand aceasta incepe sa se rumeneasca, punem rondelele de dovlecei si presaram si susanul.

Lasam tigaia la foc iute timp de 5 minute, timp in care amestecam usor, pentru ca dovleceii sa se caleasca uniform si sa se inmoaie fara sa se rumeneasca. Saram si piperam dupa gust.

Servim preparatul cat e cald.


Pofta buna!