Site coolinaria.ro

Rulada cu frisca si fructe


Pentru ca a venit sezonul fructelor, va recomand rulada cu frisca si fructe proaspete.

Rulada cu frisca si fructe

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa fierbinte
  • - Ingrediente crema:
  • 250ml frisca lichida
  • 100g ciocolata alba
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor de frisca
  • fructe moi de sezon (zmeura, afine, visine, mure, capsune)
Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu cele 4 linguri de zahar. Adaugam cate un pic de apa fierbinte. Separat, batem ambusurile spuma si incepem sa adaugam peste albusuri cate putin din crema de galbenusuri. Punem treptat si cate o lingura de faina.

Luam tava de la aragaz si o ungem cu ulei si pune o hartie de copt. Turnam compozitia pufoasa si o dam la copt la foc potrivit. Urmarim coacerea si cand observam ca s-a rumenit pe margini si daca nu ramane in urma cand apasam cu degetul, inseamna ca e gata. Scoatem blatul pe alta foaie de hartie si il rulam imediat.

Topim cicolata in baie de aburi si apoi o incorporam in frisca batuta cu intaritorul de frisca. Adaugam si zaharul vanilat si fructele spalate, curatate si taiate feliute. Amestecam usor si intindem crema peste blatul racit.

Rulam si il dam la rece. Cand e destul de rece, o taiem cu un cutit foarte bine ascutit. Este delicoasa, pufoasa si racoroasa.


Pofta buna!