Site coolinaria.ro

Ciorba de peste


Pana sa incerc ciorba aceasta de peste pe care urmeaza sa v-o propun strambam mereu din nas. Va asigur ca este o minunatie si va ajunge in topul preferintelor voastre.

Ciorba de peste

Ingrediente:
  • 1kg carne de peste (intreg sau numai capetele si cozile)
  • 1 conserva sardele in ulei
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 100ml ulei de masline
  • 250ml suc de rosii
  • 100ml otet de mere
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam pestele, il spalam bine si il portionam. Curatam si spalam radacinoasele, ceapa si usturoiul si le taiem marunt.

Intr-o oala de 2l, calim legumele in uleiul de masline si stingem cu 1.5l apa fierbinte. Lasam la fiert timp de 10 minute, apoi punem pestele si reducem intensitatea focului la mic.

Dupa 15 minute, turnam sucul de rosii si otetul de mere, adaugam pestele din conserva si condimentam cu sare si piper, dupa gust. Lasam sa mai dea in cateva clocote.

Repartizam bucatile de peste in farfurie, turnam zeama si presaram cu patrunjel tocat. Servim ciorba la masa cu felii de paine prajita frecata cu usturoi si unsa cu ulei de masline sau cu mamaliguta si ardei iuti.

In loc de otet de mere putem folosi zeama de varza, dandu-i ciorbei un gust mai aromat.


Pofta buna!